I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, July 1, 2008

Dato' Seri Anwar Ibrahim

Selepas orang no 1 dan 2 saling nafi dan menafikan penglibatan mereka dalam kes DSAI II, kini menantu orang no 1 a.k.a budak nakal tingkat 4 mula bersuara.

Telah diketahui umum bahawa budak yang satu memang suka menggunakan isu liwat ini sejak dari dulu kini dan selama-lamanya, kini dia mula bersuara lagi katanya :‘ “Mungkin Anwar sendiri arah Saiful lapor untuk raih simpati rakyat" Khairy ‘ Oleh Utusan Isnin, 30 Jun 2008.

Saya lebih memilih BN akan menggunakan teori yang lebih mudah seperti ulasan Khairy. Mereka tak perlu bersusah payah mencipta dan mereka teori dan bukti serta mencari pelakon tambahan. Jalan ceritanya akan menjadi lebih panjang. Di penghujung siasatan, kenyataan akan dikeluarkan oleh saiful DSAI yang mengarahkan laporan Liwat. Saiful Bahri pun tak payah susah berlakon panjang. Wataknya boleh dimatikan dan rakyat lebih mudah mempercayainya.

Matlamat isu ini dicipta hanya

1. Menenggelamkan isu Altantuya.
2. Melupakan rakyat isu minyak.
3. Tiada lagi isu pengambil alihan kerajan pusat.
.
Bagi membuktikan DSAI terlibat liwat amat sukar kerana

1. Mahkamah telah membersihkan DSAI.
2. Rakyat dah tak percaya lagi DSAI liwat.
3. Watak utama Saiful telah terdedah.

Sewajarnya kita berhati hati menangani isu ini kerana takkan mungkin Dolah, Najib dan kuncunya seperti Bakri akan memilih jalan Tun yang pernah gagal di saat Tun memiliki kuasa dan cengkaman yang kuat terhadap kerajaan.

1 comment:

Ibn al Haramain said...

dasyat betul politik malaysia now.terlalu ramai orang jahat dalam sana.bilela kegemilangan islam nak naik???